"Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не е предателство, а диагноза.".

Това заяви пред БиТиВи евродепутатът Радан Кънев.

След резолюцията Йончева очаква и механизъм, който да ни помогне

След резолюцията Йончева очаква и механизъм, който да ни помогне

Резолюцията на ЕП не е срещу България

За да приемем тази пропаганда на властта, че обсъждането на съвсем реални проблеми и търсенето на съдействие от Европа, защото ние сме част от нея, търсенето на подкрепа и сътрудничество, може да изгони инвеститори, трябва да повярваме, че големи инвеститори четат резолюции на Европейския парламент, а не четат реалните анализи на това, което се случва в страната. Така той отговори на въпроса не поставя ли това България в ситуация, в която потенциални инвеститори биват отблъснати от страната ни.

По думите му това е все едно да кажеш, че докторът, който слага една диагноза, е виновен за болестта.

Обществената подкрепа за антиправителствените протести, с които се иска оставката и на главния прокурор Иван Гешев, расте все повече, категоричен е Кънев.

Оставка под дъжда - ден 100 на протеста

Оставка под дъжда - ден 100 на протеста

КПП-та проверяват пристигащите на протеста на площад "Независимост"

"Хората виждат една нужда от промяна. Да очакваме, че 100 дни ще има по 100 хиляди души на улицата е ясно, че не е основателно. Но желанието за промяна става все по-силно, все по-нетърпеливо и това има своите причини", каза Радан Кънев.

Протестът на хората е супер основателен, защото те виждат провала на властта в двете важни сфери на икономиката и в здравето.

Евродепутатът отбеляза, че на 15 октомври България е трябвало да представи проект за национален възстановителен план. Според него това ще определи икономическата съдба на поколение българи. Кънев обясни, че държавата не само не е представила такъв проект, но и че той не е обявен на вниманието на обществото, бизнеса и синдикатите.