Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.

Това заявяват от прессекретариатът на държавния глава в отговор на премиера Бойко Борисов, който по-рано днес заяви, че все някой му е виновен на това президентство и както обикновено се случва "крадецът вика дръжте крадеца". 

Думите на премиера бяха по повод разследването на ОЛАФ за подготовката на процедурата по обществената поръчка и промяната на заложените в споразумението с ЕК критерии за доставка на високопроходими автомобили.

Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий.

Борисов за Радев: Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца"

Борисов за Радев: Както обикновено "крадецът вика дръжте крадеца"

Все някой му е виновен на това президентство, недоволства премиерът

Припомняме, че по повод разследването на ОЛАФ от ГЕРБ заявиха, че президентът разпъва политически чадър над Пламен Узунов. 

ОЛАФ съобщи, че е открила нередности в процедурата за купуване на полицейски автомобили от 2017 г. по време на служебното правителство. По това време служебен вътрешен министър беше президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Вчера прокуратурата се дистанцира от доклада на ОЛАФ, а от президентството настояха за пълното изсветляване не само на тази съмнителна доставка на автомобили за МВР от правителството на Бойко Борисов, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо.

Прокуратурата се дистанцира от доклада на ОЛАФ

Прокуратурата се дистанцира от доклада на ОЛАФ

От държавното обвинение не уточниха дали става дума за Пламен Бобоков и Пламен Узунов