"Продължаваме промяната" направи необходимото и възможното да не се стигне до нови предсрочни парламентарни избори. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев пред БНТ.

Той обясни, че отиваме на избори, защото няма как да има синергия между крайно противопоставящи се групи както в обществото, така и в Народното събрание. С промяната на Изборния кодекс още от самото начало партиите са търсели нови избори, посочи Василев.

По думите му виновниците за предсрочните парламентарни избори са тези партии, които имат мнозинство в парламента.

Президентската република е неприемлива към настоящия момент, защото ще се стигне до диктатура, оцени депутатът от ПП идеята на бившите си коалиционни партньори от "Има такъв народ".

ДСБ, ДБ и ПП като факел излизат на битка "или ние, или те" на 2 април

ДСБ, ДБ и ПП като факел излизат на битка "или ние, или те" на 2 април

Вотът тази пролет ще е битка между реставраторските и реформаторските сили

Според него ролята на президента Румен Радев в краткия парламент е да възстанови хората на ГЕРБ и ДПС във властта и голяма част от служебните министри да нападат предходните министри от ПП.

"Пуническите войни ще продължават дотогава, докогато българският Картаген в Банкя не падне. Докато не се отстрани ГЕРБ от управлението, българската политическа система ще стои затлачена. Ще има 6-7 избора, но Картаген ще падне", категоричен бе Радостин Василев.

Василев вярва, че когато има обединение на хора, които мислят по един и същи начин за бъдещето на България, могат да създадат доверие в обществото. "За да падне Картаген, трябва да има голямо обединение", добави той.

Атанасова убеждава депутатите си: Не ние саботираме съдебната реформа

Атанасова убеждава депутатите си: Не ние саботираме съдебната реформа

Тя се пита дали прокуратурата и Кирил Петков не са в сговор

Радостин Василев е на мнение, че партийните листи няма да скарат предизборната коалиция на ПП с ДБ.

По отношение на съдебната реформа и механизмът за разследване на главния прокурор и заместниците му, Василев коментира, че има хора, които да се осмелят да разследват главния прокурор. Съдебната реформа се управлява от ГЕРБ и ДПС и това няма да спре. Прокуратурата ще започне да се занимава с тези, които искат да променят модела, след като бъде закрито 48-ото Народно събрание, смята депутатът от ПП.