Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков не пожела да коментира тежката катастрофа в София, при която загинаха две жертви, а се оказа, че служителка на МВР е замесена със случая.

Вместо това, той предпочете да коментира въпросите, на които трябва да отговаря по време на парламентарния контрол, а именно за полицейското насилие по време на изборите.

Вече стана традиция ДПС да търсят отговор от силовия министър за всеки отделен случай. Според Бойко Рашков не е вярно, че служителите на МВР оказвали натиск върху избирателите. Работата на МВР срещу купуването на гласове трябвало да продължи, защото така законът задължавал. 

Бойко Рашков се надява и друг МВР шеф да свърши работа за 5-6 месеца

Бойко Рашков се надява и друг МВР шеф да свърши работа за 5-6 месеца

Той чува спекулации за реформата в МВР, която не прави чест на бившите длъжностни лица

По време на парламентарния контрол Рашков излезе в коридора. Излязох, да минат глупостите на един депутат от ДПС, да вляза да му отговоря, сподели пред медиите той.

По време на парламентарния контрол, депутатът от ДПС Сезгин Мехмед ядоса министъра на вътрешните работи, който отговаря на 16 въпроса, зададени от представители на партията на Ахмед Доган за "оказан тормоз на МВР по време на миналата предизборна кампания".

Във връзка с тежката катастрофа в София с две жертви той заяви: "На всяко място с такава катастрофа в страната виждаме вашия портрет, г-н Бойко Рашков." 

При последвалите му думи микрофонът в залата бе заглушен от председателстващия заседанието Атанас Атанасов от ДБ. Той поиска и да се говори по същество. Рашков обаче видимо се възмути и отговори: "Народен представител направи обзор на работата на МВР, а ведомството събра много подкрепа заради това, че се опитва да накара една политическа партия да спазва закона. Няма нарушение от органите на МВР - не са упражнявали незаконен натиск и тормоз към български гражданин, ако имате данни - ги отправете към компетентните органи", обясни той. ДПС-депутати поискаха от МВР-министъра да разследва и "бит-пазара за купуване на гласове на депутати".

"Бит-пазарът в парламента бил в прогрес, а бит-пазарът забрави ли го Летифов (б.а. Халил Летифов) и дежурните депутати, които поставят излишни и глупави въпроси на министъра на вътрешните работи. А той ще изпълнява закона, колкото и да не ви харесва това", заключи Бойко Рашков.