Кандидатът на Реформаторския блок за кмет на столичния район "Младост" Людмила Божилова е заявила своята подкрепа за отиващия на балотаж кандидат на ГЕРБ Мария Илиева, съобщават от пресцентъра на партията.

Божилова и Илиева са провели работна среща, на която са обменили идеи за развитието на района.
Двете бяха категорични, че Младост трябва да продължи положителната промяна, която е видима за всички жители на района в последните години.

Мария Илиева изтъкна като свой приоритет защитата на зелените пространства. Тя е оптимист, че в тази своя задача може да разчита на помощта на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова.

Според Илиева предстоят и законови поправки, с които междублоковите пространства и детските площадки да бъдат защитени.

Мария Илиева и Людмила Божилова призоваха жителите на район "Младост" да не се поддават на внушения и популизъм и в неделя да гласуват за този, който предлага реално изпълними политики за развитие на Младост.

Припомняме, на изборите в неделя кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева спечели 25,18 % от гласовете, след нея е Десислава Иванчева, сред инициаторите на референдум за спиране на застрояването в района със 17% подкрепа. Така в неделя на балотажа за президентските избори жителите на "Младост" ще трябва да гласуват отново и за кмет.