Жителите на столичния квартал "Младост" ще гласуват на балотаж и за избор на кмет на района. Това показват окончателните данни, при обработени 100 процента изборни протоколи.

Кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева печели 25,18 % от гласовете. Веднага след нея е Десислава Иванчева, която е сред инициаторите на референдум за спиране на застрояването в района. За нея са гласували 17 на сто от жителите на "Младост".

Пред БНР председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова обобщи, че избирателната активност за столичния район при избора на кмет, е 58,80 процента. Другата неделя жителите на район "Младост" ще трябва да избират кмет между двамата кандидати за балотаж.

Припомняме, в неделния ден гласоподавателите от ж.к. "Младост" влизаха на три пъти в тъмната стаичка, за да отбележат своя вот за президент и вицепрезидент, за кмет на района и за референдум, съобщиха читатели на News.bg. От ЦИК обявиха, че в изборната кабинка трябва да се влиза само веднъж.

Район "Младост" в София е разположен в югоизточната част на София. На площ от около 1 700 хектара жилищният комплекс представлява около 10% от територията на града. По преброяването от 2011 година в него живеят около 103 хил. жители.