В момента се извършва извънпланов ремонт на геомембраната на яз. "Цанков камък", който е за сметка на НЕК. Стойността на този ремонт е 80 хил. лева.

Това каза в Ямбол пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектира изграждането на газопроводната отсечка Лозенец - Недялско. От Министерство на енергетиката държат да подчертаят тази информация, за да се прекратят различните тълкувания по темата.

Планово се ремонтира коритото на река Гашня.

Борисов възмутен от „паметниците на глупостта“

Борисов възмутен от „паметниците на глупостта“

Премиерът е притеснен от избродираните фалшиви новини, които пришиват вина на ГЕРБ

Министър Петкова изрази надежда ремонтните дейности да приключат бързо и призова опозицията от БСП да не спекулира повече с тази информация.

Припомняме, преди дни ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за нарушения при изграждането на яз. "Цанков камък". Около това се разрази спора между управляващи и опозиция, чия е отговорността за изграждането на проекта и неговото изпълнение. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши със съд всеки, който се опитва да обвързва името й с проекта, както и със сигнал до Австрия за обвиненията за корупция. 

От Министерство на енергетиката съобщават още, че по данни от проверки на АДФИ, около 200 млн. лв. са изразходвани, без да бъдат обявявани обществени поръчки за това. Стойността на цялото съоръжение е 1 млрд.лв.

Припомняме, на пресконференция, на която бяха представени приоритетите на правителството в енергийния сектор министър Петкова увери, че подобни проекти като "Цанков камък", които са икономически неефективни, повече никога няма да се повторят в българската енергетика.

Тогава Петкова увери, че язовир "Цанков камък" не е опасен и хората трябва да бъдат спокойни.