Министърът на околната среда Емил Димитров проведе извънредна среща с директорите на регионалните структури на ведомството във връзка със създалото се напрежение в системата след проведените акции и задържания в някои от дирекциите.

Срещата се проведе по настояване на регионалните инспекции по околната среда и водите, Басейновите дирекции и националните паркове в страната, като в нея участваха почти всички ръководители.

След срещата министърът обясни, че са разговаряли с колегите по много проблеми. Те са заявили, че са много притеснени, защото са обвинявани по много въпроси, включително узаконяването на водохващания, което не зависи единствено от МОСВ. Министър Димитров заяви пред директорите своята подкрепа за служителите.

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

Акцията в Пловдив - "хляб и зрелища, за да се похвалим в Европа, да се види

"Работим под напрежение предвид създалата се ситуация", посочи Десислава Консулова, директор на Басейнова дирекция "Черноморски район" от името на своите колеги. Тя обясни, че промени в Закона за водите дават възможност до 27 ноември т.г. за регистриране на всички незаконни сондажи.

По думите й настоящата ситуация създава стрес в работата и на четирите басейнови дирекции.

От името на регионалните инспекции директорът на РИОСВ - Смолян Екатерина Гаджева посочи, че служителите работят непрекъснато и събота, и неделя и се отзовават на всички сигнали.

Тя допълни, че по време на срещата са поискали законодателни промени от министъра, тъй като структурите са с числен състав между 20 и 40 души, който не съответства на ангажиментите им, а съботно-неделният и нощният труд не се заплащат.

Четирима директори на РИОСВ хвърлили оставки, Ревизоро очаква още

Четирима директори на РИОСВ хвърлили оставки, Ревизоро очаква още

Нямам очи да ги накарам да отидат да работят, каза Димитров.

Директорът на РИОСВ - Бургас Тонка Атанасова обяви, че по Черноморието има пречиствателни станции на частни собственици, които са си позволили да присъединяват големи юридически и физически лица, без да направят подобрение в съоръженията и да постигнат исканите емисионни норми за заустване. Така са се превърнали незаконно в частни ВиК оператори. В същото време подобни съоръжения няма как да бъдат затворени, защото там отиват водите на цяло населено място.

"Ако регионалната структура запечата такива пречиствателни станции, летният сезон ще бъде тотално провален", предупреди Тонка Атанасова.

Ревизоро няма кадри след акциите ала Рамбо

Ревизоро няма кадри след акциите ала Рамбо

Хората не искали да работят в държава, в която каквото и да направят ги арестуват