Срещата между Румен Петков и братя Галеви на басейна „Спартак" е била напълно регламентирана и след нея Алексей Петров е изготвил рапорт.

Това заяви самият бивш вътрешен министър в кабинета „Станишев" Румен Петков след като бе изслушан в комисията за контрол на ДАНС в НС. Всички мероприятия по братя Галеви са били подписани от него.

Когато съм отивал на тази среща, съм отишъл с ясното съзнание, че отивам със служител на МВР", посочи Румен Петков.

Категорично срещата с братя Галеви бе много полезна, каза още той. Петков обясни, че бившата барета е бил преназначен от него във връзка с приемането на закона за МВР от 2006 г. заедно с още 55 000 служители на вътрешното ведомство.

Бившият вътрешен министър посочи още, че не е имал данни за престъпната дейност на Алексей Петров и уточни, че ако е имал такава информация, Алексей Петров е нямало да бъде служител на вътрешното ведомство.

Румен Петков коментира още, че съдът трябва да докаже обвиненията срещу Алексей Петров и едва тогава да се твърди, че бившият съветник в ДАНС се е занимавал с престъпна дейност.
Като гледам в последно време как се сипят обвинения не съм голям куражлия", заяви той.

Попитан дали под неговото ръководство службите са проспали престъпната дейност на Петров, червеният депутат отговори:

Очевидно от 2001 година г-н Петров се занимава по тези твърдения с престъпна дейност. Това означава, че има един период, в който предишното ръководство на МВР също, хайде да не кажа е проспало, защото ще обидя министър-председателя, а той е особено чувствителен на тази тема, но да кажа я е предремало".

По думите на Румен Петков не е работа на вътрешния министър да се интересува от всички конкретни задачи на агентите.

Попитан дали комисията за контрол на ДАНС ще си свърши работата по случая, след като в нея е и Иван Костов, а именно по негово време Алексей Петров влиза в системата, социалистът отговори:"Вие май искате да разширите кръгът на дремещите".