Признанието на "Севда ТВ" (пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова), че са си общували с главния прокурор Иван Гешев, е поредното доказателство за нравствената и професионална нищета на главния прокурор. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция.

Той коментира снимките, които бяха разпространени в публичното пространство на чат между Гешев и контакт, озаглавен "Pi ar Sevi Boiko".

Иван Гешев очаква реакции от Европа, ако се закрие спецправосъдието

Иван Гешев очаква реакции от Европа, ако се закрие спецправосъдието

И бум на престъпността, подобно на 90-те години

"Ако досега някой е имал съмнение за зависимостта му от и чрез Борисов, мисля, че след днешното признание, този въпрос отпада. Фактът, че тези двама ярки представители на интелектуалната мощ на българското племе имат един и същи медиен съветник, е повече от показателен. Гешев ако не разбира, че е закъснял с оставката си, дори този състав на ВСС трябва да разбере, че трябва да го отстрани незабавно", подчерта още Румен Петков.

Във връзка с апела на председателя на Народното събрание Ива Митева президентът да остави този парламент още една седмица, Петков настоя Митева да не си позволява да притиска президента.

Мария Капон съзря овладяване на протеста и даване на време на Борисов и Гешев

Мария Капон съзря овладяване на протеста и даване на време на Борисов и Гешев

Слави Трифонов изгорил третия мандат

"Всеки ден си миля, че няма как да намразим повече парламента. Сигурно на г-жа председателката ѝ харесва да се вози с НСО, да чука с ръчичка по звънеца, но има една мярка, която отдавна е минала. Нека тя да не си позволява да притиска президента. Ако искаха да приемат закони, какво им пречеше? Законите за закриване на специалната прокуратура и съд изискват общо 15 минути парламентарно време. Могат ли да обяснят защо оня ден трябваше да почиват до 14.00 ч. на обяд храбрите депутати? Защо не се събраха сутринта в 9.00 и до 9.30 ч. да закрият специализирания съд и прокуратурата. Защото са обещали на Иван Гешев, че няма да го пипат. Няма друго обяснение. Сега те ще притискат президента да им даде още една седмица. Да почнат пак следобед в 15.00 ч. Това е безсрамие. Не може да се действа по този начин. Много е важно хората, избирателите, гражданите да разберат как грозно ги лъжат и се спекулира с тяхното усещане за липса на справедливост", изтъкна още лидерът на АБВ.

Извънредно в понеделник депутатите няма да заседават

Извънредно в понеделник депутатите няма да заседават

Ива Митева се надява Румен Радев да даде живот на 46-то НС и в сряда

Според него единствените, които са имали нормално поведение през този период от време, са били от ръководството на парламентарната група на "БСП за България".

"Известно е, че аз не съм във фен клуба на г-жа Нинова, но всеки трезвомислещ човек трябва да види, че тя не допусна парламентарната група да влезе в битки и в колизии с никой от другите. Не че нямаше повод. Поводи достатъчно. Надявам се това да бъде видяно и да бъде оценено по достойнство. Ние мисля, сриваме институциите си в собствените си очи. То с активното участие на депутатството. Разменят се реплики, които ще направят невъзможно съжителството в едно помещение, не разговор. Дали следващият парламент ще има друга конфигурация, зависи от всички нас. Ако гласуваме с главите си, с разума си, трябва да има много по-различна конфигурация", коментира още Румен Петков.