В момента има овладяване на протеста, освобождаване на време за Бойко Борисов и даване на повече такова на главния прокурор Иван Гешев. Това коментира Мария Капон от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) пред Нова телевизия.

По думите ѝ важните неща в Народното събрание в момента са актуализацията на бюджета, премахване на специализирания съд, закона за НСО.

ИБГНИ не виждат смисъл от разговори за съставяне на правителство

ИБГНИ не виждат смисъл от разговори за съставяне на правителство

"Можем да говорим само за дружески разговори някакви"

Относно третия мандат и преговорите днес Капон коментира, че "БСП ако приемат собствен мандат, могат да направят друга коалиция и може да има кабинет, но така както е в момента, са наясно, че ще се отиде на избори за трети път".

Суверенът можеше заедно да отиде на площадите, а сега игривите представители не можем да се съберем и да направим консенсуси, възмути се тя и изтъкна, че в политиката трябва да се знае кое е държавническото мислене и какво искаш да постигнеш.

Представителите на парламентарните групи имат два начина, по които могат да правят преговори - публични, кой как е отишъл и е имал срещи, са били лични срещи - каза Капон по повод среща на Мая Манолова със Слави Трифонов. Между двамата е имало телефонни разговори, те са си говорили в лично качество, това е обсъждано от групата, посочи тя.

"Ние няма да участваме в кабинет с постове" е съвсем различно от това за кого ще гласуваме, поясни Мария Капон.

На въпрос днес на срещата на ИБГНИ с БСП какво ще стане, тя лаконично каза, че "ако трябва да има техническо решение, бихме подкрепили служебния кабинет да бъде редовен кабинет".

Виновникът за отиване на избори - няма значение, смята още Мария Капон, макар че настоя, че Слави Трифонов е изгорил третия мандат, след като в петък обяви, че партията му няма да подкрепи правителство с мандата на БСП.

 Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП
Обновена

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП

БСП е партия на статуквото според ИТН…