От коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) вече не виждат смисъл да се разговаря за съставяне на правителство. Това обяви депутатът от формацията Арман Бабикян по повод утрешната им среща с БСП, на чиято парламентарна група президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за сформиране на редовно правителство.

"Беше анонсирано, че този тур е свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от актуализацията на бюджета, за да може поне да има смисъл тази среща", коментира Бабикян, цитиран от БНР.

Това е съвсем логична позиция, след като във вчерашното си интервю пред БНТ лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов категорично отсече, че хората му в парламента няма да подкрепят правителство с мандата на БСП, а без 65-те депутати на ИТН социалистите нямат никакъв шанс да съставят правителство, с оглед на заявките и на няколко от другите парламентарно представени партии. Това означава, че ще се проведат трети парламентарни избори в рамките на тази година. 

 Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП
Обновена

Слави Трифонов: Няма да подкрепим правителство с мандата на БСП

БСП е партия на статуквото според ИТН…