Президентът Румен Радев иска отговорност за хакерската атака срещу Националната приходна администрация.

Стои открит въпросът за отговорността на институциите по отношение на атаката срещу НАП, подчерта той. Заради случая е разговарял със службите за сигурност. Серията от атаки и пробиви в информационната инфраструктура на държавата е индикация за проблем в сигурността, убеден е Радев.Именно институциите трябвало да осигурят безопасност и сигурност на държавата.

Освободиха от ареста хакера Кристиян

Освободиха от ареста хакера Кристиян

С писмо НАП го оневинявали

Да напишеш един закон за киберсигурност и да го обнародваш не е достатъчно, заяви държавният глава.

Все още няма наредба към закона за киберсигурност. Иначе службите поели ангажимент да вземат мерки. Очаквам реални резултати, изтъкна президентът Румен Радев. 

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

В един файл срещу над 1,1 млн. ЕГН-та са изписани доходи и вноски

Припомняме, на 15 юли 2019 г. ДАНС, МВР и НАП проверяваха сигнал от хакер, че е източена значителна част от базата данни на Националната агенция по приходите. Малко преди изказването на президента от прокуратурата съобщиха, че задържаният е освободен с мотив, че е необходимо да се съберат повече доказателства.

Вчера на 20-годишния Кристиян беше повдигнато обвинение за киберпрестъплението, след като той беше задържан на работното си място. Беше установено, че младежът е пробил и сайта на МОН преди 2 години.

Ден след като стана ясно, че има пробив и теч на лични данни, вътрешният министър Младен Маринов призна, че има пробив в националната сигурност на страната и заяви, че една от версиите, по които се работи, е с руска следа.

По повод хакерската атака премиерът Бойко Борисов заяви, че в Бъгария има уникални вълшебници в IT сферата и трябва хакерите да работят за държавата.

Кристиан Вигенин: Горанов трябва да поеме отговорност за изтичането на данни от НАП

Кристиан Вигенин: Горанов трябва да поеме отговорност за изтичането на данни от НАП

По думите му до сега министърът на финансите е минавал между капките