Президентът Румен Радев не смята да започва нов политически проект. Това заяви самият той пред журналисти при пристигането си в Карнобат по повод патронния празник на града.

Целта на държавния глава е да "подкрепя тези, които работят в полза на хората". 

"Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям", посочи Радев. Президентът заяви, че все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите му.

По време на визитата си президентът коментира още няколко актуални теми: скандала със снимките от дома на премиера Бойко Борисов и оплакванията от страна на журналисти, че нямат достъп до депутатите в новата сграда на Народното събрание.

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя, заяви Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му и обвинението към обкръжението на президента, че той е изворът на компроматите. "Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога", допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, призова Румен Радев във връзка със силно ограничения достъп на журналистите до депутатите. Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители би трябвало да е посветена на хората и затова гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява", убеден е Румен Радев.

 Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата
Обновена

Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата

Само ние не влязохме в скрити договорки с ГЕРБ