Навсякъде аргументирано отстоявам българската позиция по отношение на Република Северна Македония и тя среща все по-голямо разбиране. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос, цитиран от своята администрация.

"Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, с нашите стратегически партньори от САЩ, с всички европейски институции, за да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение", каза Радев.

Евродепутатите искат България и Северна Македония да решат отделно спора за кражбата на историята ни

Евродепутатите искат България и Северна Македония да решат отделно спора за кражбата на историята ни

Натискат за отваряне на преговорите и на Албания, и на РСМ

Относно антикризисните мерки на правителството президентът обяви, че обявените добри намерения на управляващите първо трябва да намерят законодателна подкрепа, да бъдат реализирани и едва след това могат да бъдат коментирани.

"Медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор", заяви държавният глава по повод отказа на "Дойче веле" да публикува изпратеното право на отговор от срана на президентската институция.

КНСБ: Някои от мерките на кабинета ще имат спорен ефект

КНСБ: Някои от мерките на кабинета ще имат спорен ефект

Любослав Костов даде пример с 0% ДДС на хляба

Президентът присъства на откриването на изложбата "Образът на Майстора" в Квадрат 500 по повод 140-ата годишнина от рождението на класика на българската картина, отразил в картините си красотата на кюстендилските жени и слънчевите плодове от този край. На събитието присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев припомни думите на Майстора, че е лесно да изпишеш портрет, но е трудно да изпишеш душата. Магията на творчеството на Патриарха на българското изобразително изкуство предизвиква гордост и надхвърля далеч границите на Родината.