С новината за АЕЦ "Белене" властта потушавала скандалите със записите и снимките с Бойко Борисов. Тази позиция изрази пред медиите социалистът Таско Ерменков.

Самата новина за консорциума от френска, американска и руска компания, които искат да построят втората атомна централа, не е изненада за него. Още от началото на тази година беше ясно, че трите консорциума най-вероятно ще се обединят, коментира Ерменков. За него в добър вариант, че Россатом ще строи централата, американски ще са турбините, а че системите за управление ще са френски.

Руснаци, французи и американци заедно кандидатстват за АЕЦ "Белене"
Обновена

Руснаци, французи и американци заедно кандидатстват за АЕЦ "Белене"

Заявеното желание за участие Теменужка Петкова тълкува като доверие в България

Използваме тази новина, за да отбегнем от някои други теми, които не са толкова приятни за анонсиране, заподозря червеният депутат. Това, че трите консорциума се обединяват, не означава, че ние имаме 100% ядрена централа, каза още той. Не се знае при какви условия компаниите искат да строят.

Обединяването на трите компании за АЕЦ "Белене", които ще строят централа, а ще си оставят тук отпадъците, не се нрави на ДПС. Това стана ясно пък от думите на Рамадан Аталай. Депутатът Рзаяви, че не гледа скандалите между първите мъже в държавата. Нищо не е ясно, сподели той пред медиите в парламента. Нека участниците да се изяснят, призова Аталай. Той ги призова да не си разменят дроновете, защото случващото се било жалко за страната.

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически