СДС излезе с позиция по повод предложенията от тази сутрин на социалистическата партия за законови промени срещу бедността, неравенството и демографската криза. БСП предложи намаляване на ДДС на мляко, брашно, данъчни облекчения на млади семейства с деца, преизчисляване на всички пенсии и увеличаване на социалните помощи за енергийно бедните. Припомняме, че с подобно предложение излезе и ДПС в първия парламентарен ден след европейските избори. 

Според СДС предложенията на БСП са "политически прах в очите на българите" и популистки предложения, които обаче няма да доведат до намаляване на цените на тези стоки.

БСП се заразили от ДПС за законовите промени срещу бедността

БСП се заразили от ДПС за законовите промени срещу бедността

Предложението на социалистите не било първо

Като дясна партия от СДС са категорични, че проблемите с ниските доходи и трудния живот на много българи не могат да се решават чрез изкривяване на пазарни отношения, налагане на непазарни механизми и разхлабване на финансовата дисциплина. СДС посочват и че диференцираните ДДС ставки генерират ДДС измами, водят до утежняване и оскъпяване на административния контрол и са предпоставка за изкривяване на пазарните отношения. Многото на брой диференцирани ставки с различен процент на ДДС ще усложнят още повече процеса на отчитането му.

Сините напомнят и че диференцираното ДДС е подложено на остра критика в ЕС и вероятно новата Еврокомисия ще ги премахне или ще ги сведе до минимум.

ГЕРБ готови да изслушат БСП за законодателни промени

ГЕРБ готови да изслушат БСП за законодателни промени

За да се вземат решения от полза за всички

"Надяваме се управляващата партия ГЕРБ, която е дясна и член на ЕНП, да не се плъзне по плоскостта на популизма на опозицията", заявяват от СДС. Припомняме, на европейските избори СДС се явиха с коалиция с ГЕРБ, а миналата седмица изказа готовност да разговарят за такава коалиция и за местните избори.

Според СДС проблемът не е само във високите цени на храните и лекарствата, а в ниските доходи, следствие от недостатъчния ръст на икономиката и ниския БВП.

От СДС отново предлагат на всички политически сили да се обединят около идеята за удвояване на БВП през следващите 10 години до 200 млрд. лв., което ще доведе и до двойно увеличение на доходите на гражданите през 2028 г.

Борисов обеща на бизнеса да не вдига данъците

Борисов обеща на бизнеса да не вдига данъците

Единственият шанс за вдигане на доходите е икономическа стабилност