Напускам поста, оттеглям жалбите срещу уволнението си и прекратявам ръководенето на "Кинтекс". Това обяви в студиото на Нова телевизия уволнения от Корнелия Нинова шеф на държавната компания Александър Михайлов. Решението му е лично, съгласувано близките и аргументацията му преди всичко психологическа. "Аз не драпам за този пост", заяви Михайлов и допълни, че не желае да работи с Нинова и с това ръководство на ДКК. По думите му Нинова "може да върне Народния съд и да го представи като съдебна реформа". Припомняме, че от МИ обосноваха уволнението с препоръка на инспектората и проверка.

Той обаче посочи, че ще съди министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за "неистини, казани по негов адрес".

"Явно съм много неудобен за г-жа Нинова. Защото тя дори не изчака съдът да се произнесе законно или не е първото ми уволнение. Сигурно под нейно давление аз бях уволнен втори път. Тя не пожела да говори с мен, когато беше в "Кинтекс."

Михайлов обясни, че оставя "Кинтекс" в "перфектно състояние" с погасени кредити, десетки милиони по сметките и договори за над 110 млн., обезпечаващи дейността за следващите две години. "Да видим дали сметките няма да се източат за комисионни и дали няма да се пришият посредници към заварените договори", посочи той.

Продължават опитите за овладяване на "Кинтекс", смята Александър Михайлов

Продължават опитите за овладяване на "Кинтекс", смята Александър Михайлов

Нова теза за исканата му оставка

Решението за оказване на военна помощ чрез ремонт на военна техника той квалифицира като "полубременна жена" и всички партии ще го представят като успех и победа. "Това решение е и всичко, и нищо."

Паралелно ще продължи старата схема с българско оръжие през посредници - Чехия, Полша и Словакия", смята Михайлов. От друга страна той е песимист и за осъществяването на т.нар. военно-техническа помощ и как бихме могли да ремонтираме танкове например - десет годишно, при положение, че само толкова за седмица стават за скраб в Украйна.

Уволненият от Нинова шеф на "Кинтекс": Изнасяме в пъти повече оръжие от началото на войната

Уволненият от Нинова шеф на "Кинтекс": Изнасяме в пъти повече оръжие от началото на войната

След 24 февруари са сключени нови договори на стойност 2 млрд. лева