Предстои изслушване на ръководството на "Топлофикация-София" в най-скоро време. Това обяви председателят на икономическата комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев от ГЕРБ, цитиран от БНР.

Припомняме, вчера изпълнителният директор на столичното топлофикационно дружество Кремен Георгиев подаде оставка

Шефът на "Топлофикация София" подаде оставка

Шефът на "Топлофикация София" подаде оставка

За нов изпълнителен член на УС е утвърден Александър Александров

"Правомощията на надзорния съвет на дружеството са да приеме такава оставка и да назначи изпълняващ длъжността "изпълнителен директор", защото в крайна сметка "Топлофикация София" е едно от най-важните дружества. Вече сме след старта на отоплителния сезон и дружеството не може да стои без оперативно управление", заяви Стойнев.

Заради оставката на Кремен Георгиев общинските съветници от БСП в София настояват да има конкурс за избор на нов шеф на столичната топлофикация. Те искат спешно заседание на три комисии. 

Дълг на "Топлофикация" може да спре доставки на газ в цялата страна

Дълг на "Топлофикация" може да спре доставки на газ в цялата страна

Манолова предупреждава, че столичен проблем, може да стане национален

Съветниците от лявата част на политическия спектър се опасяват от началото на отоплителния сезон и големите задължения на топлофикационното дружество.

По думите на председателя на групата Калоян Паргов трите комисии имат отношение към столичната "Топлофикация", тъй като отоплителният сезон вече навлиза - те трябва да изслушат надзора и управителното тяло за настоящото състояние, готовността за отоплителния сезон, причините, довели до тази оставка, ако са известни на надзора. Той иска да знае и как продължава дейността на дружеството

СОС прие отчета на "Топлофикация" с 800 млн. лв. дълг

СОС прие отчета на "Топлофикация" с 800 млн. лв. дълг

По думите на Валентин Терзийски загубата за 2018 г. е 17 млн. лв.

Бившият председател на СРС и настоящ председател на групата на Демократична България Методи Лалов заяви, че са притеснителни задълженията на общинските дружества.

"Над един милиард дългове имат общинските дружества, "Топлофикация" е с най-много задължения. Това управление - на предишния Общински съвет, който доминира сега също, кметът Фандъкова, не са попречили най-малкото "Топлофикация" да не затъне още повече. При всички случаи това е проблем и на мениджмънт, при всички случаи това е проблем и на контрол, при всички случаи такава смяна на директор не е нещото, което трябва да получат софиянци", каза Лалов.