Шест проекта за ремонт в община Велико Търново чакат решение на правителството в оставка за финансиране на инфраструктурни ремонти за около 7 милиона лева, съобщи БНР, позовавайки се на администрацията на Община Велико Търново.

Шестте проекта са за ремонти на общинска пътна мрежа и на улици в стария град на Велико Търново. Те са одобрени от регионалния министър в оставка Гроздан Караджов и са внесени в Министерския съвет с искане за финансиране. 

Три фирми подадоха оферти за първите 76 км от магистралата Русе - Велико Търново

Три фирми подадоха оферти за първите 76 км от магистралата Русе - Велико Търново

Обявената поръчка е за 2 от предвидените 3 пътни участъка

Над 25 километра са пътищата, за които ремонтът е належащ, защото са почти непроходими. За всички пътни отсечки Община Велико Търново има изготвени работни проекти за рехабилитация и издадени разрешения за строеж.

За финансиране от държавата е подаден и прекият път до римския град Никополис ад Иструм, по който се стига от главния път Русе - Велико Търново. За отсечката се чака съгласуване с Националния институт за недвижимото културно наследство.

В предложението на МРРБ с одобрените проекти на Общината са предвидени и 1 млн. лева за началото на реконструкцията на 15 улици в старинния квартал "Варуша" във Велико Търново, за които местните хора са направили протестни подписки.