Предизборният щаб на кандидата на десницата за кмет на София Мартин Заимов днес изпрати официална поканадо щаба на Бойко Борисов за пряк телевизионен диспут между двамата по финансовото управление на Столичната община.  

Като подчертават засиления обществен интерес и постъпилите запитвания от медиите за подобен диспут, от щаба на Мартин Заимов апелират за бърз отговорот страна на Борисов и заявяват готовността си за партньорство при уточняването на мястото, времето и условията на дебата.

От екипа на Заимов предлагат събитието да се проведе на неутрален терен, като пресклуба на БТА, зала „Мати" или друго подобно място и да бъдат поканени всички телевизии, които биха желали да излъчат диспута.

„Като се има предвид темата на дебата - общински финанси - смятаме, че е уместно водещият да бъде журналист с опит в тази сфера, експерт от неправителствена организация или човек, който се ползва с репутацията на общопризнат авторитет." - се казва още в писмото на синия предизборен щаб.

От екипа на Мартин Заимов подчертават, че е важно да се определи регламентза подобен диспут, който да даде равнопоставени възможности на опонентите да защитят своите тези и да представят пред обществото вижданията си за проблемите и предлаганите решения.

„Смятаме, че като личност с богат публичен и медиен опит г-н Борисов ще отправи конструктивни предложения в тази насока." - се казва в заключение в отправената покана.  

Припомняме, идеята за пряк диспут дойде в резултат на експонираните чрез БТА претенции на настоящия кмет Бойко Борисов срещу позицията на Мартин Заимов, че финансовото управление на общината е лошо.