"Атака" ще бъде една от първите три политически сили на предстоящите местни избори, заяви лидерът на партията Волен Сидеров, цитиран от БТА.

С митинг на ул. "Московска" при паметника на Васил Левски в столицата "Атака" закри националната си предизборна кампания.

В страната подемът е невероятен и избирателната активност ще бъде висока, смята Сидеров.

"Искам да се обърна към българофобите, към тези, които ни мразят и работиха срещу нас, и да им кажа, че ще им се върне като бумеранг, защото те работиха срещу България", заяви лидерът на "Атака".

Ще им го върне българският народ, защото той не прощава - забавя, но не забравя, допълни Сидеров. Това беше най-трудната кампания за "Атака", но сега сме по-силни и калени отвсякога, каза лидерът на партията.

"Днес сме тук, защото зад нас е Васил Левски, от когото черпим сили, а пред нас е мястото, което ще атакуваме - общината, където ще влезем, за да разобличим досегашната мафия", заяви Сидеров.

Там ще влязат хората на "Атака", които не знаят прошка и компромис, и ще извадят наяве далаверите на досегашната управа, допълни той.

По думите на Сидеров Бойко Борисов не е алтернатива, а част от статуквото.

Кандидатът за кмет на столицата от "Атака" Слави Бинев призова симпатизантите в неделя да покажат силата си, "за да спечели истината за София".

"На 28 октомври ще разберем дали ще имаме още една седмица, в която ще изплуват всички истини за София, или ще имаме един приятелски танц между двама, единият от които е обречен", каза Бинев.

"В неделя трябва да започнем почистването не само на София, но и на храма България - да бъдат изгонени хората, които търгуват със съдбите ни, със семействата ни, с бъдещето ни", заяви кандидат-кметът.

Той призова избирателите да вярват на очите си и да покажат, че са узрели да бъдат взискателни към тези, които избират.

"Ако те не изпълняват своите обещания, да им нанесем плесницата с петте пръста, която да им покаже, че вече не сме тези деца, които могат да бъдат залъгвани с бонбони или с обещания за тях", каза Бинев.