Нямам известие от никого за коалиционен съвет. Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в профила си във Фейсбук.

Според Сидеров коалиционните му партньори Каракачанов и Симеонов играят на криеница и това вече му е хиперсмешно.

"Върнаха ме в детските години", заявява Сидеров.

Припомняме, тази сутрин стана ясно, че партньорите от малката коалиция ще направят пореден опит да се съберат. Такива бяха и очакванията на медиите, че патриотите ще се опитат поне да се стиковат за общо явяване на евроизборите май месец. Първоначално се разбра, че срещата ще бъде в сградата на Народното събрание. Патриотите обаче финтираха медиите и мястото на срещата така и не се разбра.

Пред "24 часа" Сидеров обясни, че дори е питал през сътрудничката си заместника на Каракачанов във ВМРО Искрен Веселинов за такива планове и е получил отрицателен отговор. "Да се затичам към Партийния дом, без да съм канен ли?"

Патриотите се събраха на скрита коалиционна среща
Обновена

Патриотите се събраха на скрита коалиционна среща

Всички партии в Обединени патриоти обаче признаха за съществуващото напрежение

Очакваше се партньорите от ВМРО, НФСБ и "Атака" да разговарят след известно време на напрежение между тях. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата.

Всички партии в Обединени патриоти обаче признаха за съществуващото напрежение. НФСБ се оплакаха от липса на комуникация и че не се провеждат срещи в състав партиите от Обединените патриоти.

Националният изпълнителен комитет на НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за медийни изяви.

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента дори не е ясно кой е председателят на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров още през есента на миналата година.
В конфликта Сидеров - Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като "синя каска", по собствените му думи.

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП.
От "Атака" контраатакуваха с разпространение на прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ. Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.