Отношенията в малката коалиция трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил: "прелестта на изоставената ученичка, която пише на гаджето си", каза Сидеров. Това заяви лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров пред Нова телевизия.

"Най-нормално се отнасяме помежду си", категоричен е Сидеров и добави, че от негова страна няма знаци и действия за край на коалицията "Обедини патриоти".

Сидеров се опита да отхвърли журналистическия интерес към отношенията в малката коалиция, като бе категоричен, че няма никакви катаклизми. "Не става въпрос за Златка и Благо Джизъса", заяви Сидеров, определяйки въпросите като несериозни и като поръчка. Лидерът на "Атака" попита защо медиите не ровят така в партия ГЕРБ, където също има различни групи.

Сидеров изтъкна, че той самият бил моторът за създаването на коалицията през 2016 г., с което изместили ДПС от третото място в парламента. Той съжалява, че партията на ВМРО е тръгнала да разцепва коалицията "Обединени патриоти".

"Както и да се явим на изборите трите партии, трябва да спазим управленската програма докрай и да не се свързват евроизборите с управлението. Борисов най-после ще си изкара един мандат докрай и ние ще бъдем гарант затова ", каза Сидеров и уточни, че коалицията ще бъде успешна, когато завършат управленската програма.

"Дотук сме се справили, кворумът е осигурен, правителството има нашата подкрепа. Мъжкото поведение е не да си пишем сълзливи писма, а да си изкараме управленския мандат. Така правят мъжете", заяви той.

Войводите оставят отворена вратичка за коалиция за евровота

Войводите оставят отворена вратичка за коалиция за евровота

Според Искрен Веселинов разделението не е добро нещо

Ние не сме седнали в компания, няма отношения, прегръдки и целувки, а сме събрали за управленската програма, отсече Сидеров и опроверга появилата се информация в медиите, че иска да води листата на патриотите за евроизборите.

По думите му тези твърдения са дошли от интриги и може би от коалиционните партньори.

Той припомни, че във вторник имало съвет на трите партии и там не е ставало дума за водачески места, нито затова как ще се явят партиите на евроизборите.

Сидеров заяви, че това ровичкане в отношенията е досадило на публиката, която може да превключи канала в политическия смисъл на думата.

"Да не занимаваме хората с това къде сядаме на масата", призова Сидеров и допълни, че няма никакъв трус в малката коалиция.

Той коментира и за закупуването на изтребилителите F-16 за нуждите на ВВС. По думите на Сидеров това е неправилна сделка и не е нужна за България. Сделката за самолетите не е била записана в управленската програма, каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" се надява, че Каракачанов ще преосмисли решението си и заяви, че: "ако имаме нужда от F-16, то САЩ нека ни ги подарят в знак на добро приятелство".

Подписваме и до 36 месеца САЩ ни доставя Ф-16

Подписваме и до 36 месеца САЩ ни доставя Ф-16

Договорът за Ф-16 до края на юли

В опита си да изясни отношенията в малката коалиция водещата на няколко пъти се опитваше да зададе конкретни въпроси, но те бяха парирани от лидера на "Атака".

"Защо журналистите не се разбунтуват и не излязат на протест пред Министерския съвет, за да разберат какво прави генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в България".

Столтенберг иска да сме готови за свят с руски ракети навсякъде
Обновена

Столтенберг иска да сме готови за свят с руски ракети навсякъде

Борисов влага сърце и душа да сме държава, способна на сериозни военни действия

Припомняме, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бе на двудневна визита в България. Той се среща с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев. По време на официалните му визити бяха обсъдени сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната и стабилността на региона.

Лидерът на "Атака" негодува, че на вчерашния брифинг в Министерския съвет журналистите са били без право да задават въпроси. "Вие стояхте там, не възроптахте, че ви държат като стойки зад камерите", ядоса се Сидеров и посочи, че ако той бил отишъл там (в Министерския съвет - б.р.), щяло да бъде изтълкувано като нахлуване.

"Аз също съм любопитен какво си е говорил Борисов със Столтенберг. Имам някои подозрения за което", заяви Сидеров. Той обясни и че е много притеснен от ситуацията на Балканите, което е - "вече сме мишена с тези четири бази, а сега като вкарат Македония в НАТО", положението се усложнява. Сидеров попита дали "искат да вземат базата Атия и там вече да разположат ракети, които да насочат към Русия".

"Вие сте медии и защо си мълчите? Защото големият брат в лицето на Столтенберг е дошъл тук", каза Сидеров.

Румен Радев очаква да ползваме опита на НАТО при модернизацията на армията ни

Румен Радев очаква да ползваме опита на НАТО при модернизацията на армията ни

Северна Македония в НАТО е сигнал за Балканите, единодушни Радев и Столтенберг

Ще намерите ли кураж да питате премиера Бойко Борисов за какво е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, запита отново Волен Сидеров водещата, която неколкократно се опита да внесе яснота за отношенията в малката коалиция на патриотите във връзка с номинациите за евровота. Нейният отговор беше, че ако има възможност, ще пита.