ВМРО остава с отворена врата за обединения на евровота. Това стана ясно от думите на Искрен Веселинов пред медиите в Народното събрание за решението за самостоятелно явяване на войводите на изборите през май. Партията не успяла да събере партньорите в малката коалиция за разговорите за общо явяване.

Припомняме, че вчера беше поредния неуспешен опит на партньорите да се съберат за разговори - едва втория от началото на годината.

"Разделението не е нещо добро", подчерта Веселинов и допълни: "Със сигурност, ако продължим да сме втренчени в пъпа си и как да отразяваме собствените си проблеми в тема на деня, няма да направим никакъв резултат на тези избори".

"Евроизборите са своеобразен Рубикон, който ще позволи на патриотичните формации да сменят курса на европейския съюз", убеден е той.

От този розово либерален фашизъм да се тръгне към нормални човешки стойности, като семейство, вяра, национални ценности, иска патриотът.

В малката коалиция - "на Западния фронт нищо ново"

В малката коалиция - "на Западния фронт нищо ново"

Каракачанов: След тази среща е като преди тази среща

Припомняме, че след вчерашната среща на патриотите в Народното събрание, вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че на Западния фронт няма нищо ново. Резултатите след срещата нямало. 

По думите му най-добре би било да се направят вътрешни избори за кандидат на листата за евроизборите, но коалиционните партньори не са обсъдили този въпрос. Според Каракачанов най-добрият вариант е коалиция "Обединени патриоти" да се яви заедно.

Последният път, когато партньорите от малката коалиция направиха опит да се съберат, беше преди месец, но и тогава срещата се провали с отправени взаимни обвинения. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата. Преди това НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите, издигна Валери Симеонов като партийна номинация, а пък Ангел Джамбазки беше издигнат от обществен комитет.

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Каракачанов иска трите патриотични партии заедно на еврозиборите

Коалицията зависи от здравия разум, а синята каска подарил на Борисов