"Не си шушукам по кабинетите с оръжейни търговци." Това обяви в кулоарите на парламента вицепремиерът по икономическата политика Валери Симеонов.

Коментарът му е за критиките на соцлидера Корнелия Нинова за срещата му със собственика на "Емко" Емилиян Гебрев, провела се в кабинета на Симеонов в МС.

"Емко" дължал 2-3 млн. лв на Министерство на отбраната

"Емко" дължал 2-3 млн. лв на Министерство на отбраната

За някои от складовете не било плащано от 2009 година

Всеки крупен мениджър, който поискал среща с него, я получавал, обясни вицепремиерът и посочи, че срещите никога не ги провежда сам, а в присъствието на съветник и началника на кабинета му. "Не шушукам, няма какво да крия", категоричен бе Симеонов. Той предположи, че явно Нинова имала навика да "шушука, с който й падне".

Гебрев настоял за срещата и бил приет от Симеонов. Още същия ден привикал и икономическият министър Емил Караниколов. По-късно през деня организирал среща между Караниколов и Гебрев.

Борисов иска бързи проверки на "Емко"

Борисов иска бързи проверки на "Емко"

Караниколов връща лиценза ако до 25-ти септември нередностите са отстранени

Валери Симеонов е категоричен, че е безумно да се обсъждат в комисия количества боеприпаси и за кои държави са определени. Той е притеснен да не си загубим пазарите за едно от най-печелившите ни производства.

Вицепремиерът се притеснява и за работните места на служителите.

Стотици служители на "Емко" протестираха пред парламента

Стотици служители на "Емко" протестираха пред парламента

Ядосаха се, че не ги пускат с работните им тениски в НС

Симеонов е доволен от начина, по който върви битката му с Кирил Домусчиев за БМФ. Най-вероятно другата седмица той ще внесе сигнал в прокуратурата. Той не изключи и втори сигнал срещу бизнесмена.

Симеонов бе лаконичен дали готви атака и срещу фармацевтичния бизнес на Кирил Домусчиев. "Няма проблеми в работата на МС", изтъкна Валери Симеонов по темата за куцащата комуникация в кабинета.

Мъгла около собствеността на "Дунарит"

Мъгла около собствеността на "Дунарит"

Дълговете на "Дунарит" са предимно към КТБ