Слави Трифонов няма да се възползва от държавната субсидия за предизборна кампания. С пост във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" заяви, че полагащата се субсидия от 40 000 лв. няма да бъде усвоена, въпреки законното право на това.

Субсидията се полага на всички политически партии за провеждане на кампания в медиите и е установена като подпомагане на развитието на демокрацията и установяването на равен достъп.

Слави Трифонов припомня, че по време на кампанията за референдума през 2016 година също не са ползвали държавните пари за медиен пакет. "Няма да ги вземем и днес в тази кампания", заявява Трифонов и обещава, ако партия "Има такъв народ" време в парламента, тя да не взима субсидията от 8 лева точно каквато е "волята на суверена".

Субсидията, която ще бъде приета ще е един лев, а останалите, "независимо дали става въпрос за 3, за 4, за 5 или 6 милиона лева годишно", ще бъдат върнати.

Според Слави Трифонов парите на всички български данъкоплатци могат да бъдат използвани за далеч по-важни неща.

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

Слави Трифонов: Депутатите суспендираха конституцията

На зла круша – зъл прът, заканва се шоуменът

Припомняме, че през 2016 г., организираният от инициативния комитет около Слави Трифонов на референдум събра избирателна активност от 50,59% и заради разлика от 0,67% по-малко от необходимите гласове, резултатите от допитването не станаха задължителни. В последствие депутатите не припознаха предложенията от референдума, въпреки че от името на ГЕРБ Бойко Борисов се ангажира с това, а Слави Трифонов обвини народните представители, че са суспендирали конституцията.

В организирания референдум третият въпрос бешеПодкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?