Началникът на Националния военен университет "Васил Левски" бригаден генерал Пламен Богданов да бъде освободен от длъжност от 15 август 2019 г. Това е едно от предложенията на днешното заседание на министрите от кабинета "Борисов-3", съобщиха от МС.

Богданов е подал рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили - за придобито право на пенсия.

На негово място от Министерския съвет предлагат да бъде назначен полковник Иван Маламов

МС предлага предсрочно освобождаване на шефа на военното разузнаване

МС предлага предсрочно освобождаване на шефа на военното разузнаване

Пламен Ангелов е подал рапорт

На днешното заседание на Министерския съвет бе одобрено предложението към Президента за освобождаване на бригаден генерал Костадин Кузмов от длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" и от военна служба.

Ген. Кузмов също е подал рапорт за освобождаване от военна служба заради придобито право на пенсия.

Правителството предлага на длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" да бъде назначен полковник Стоян Шопов, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 15 август 2019 година.

Съгласно друго правителствено решение, полковник Станимир Христов е предложен за назначаване на длъжността "Директор на дирекция "Операции и подготовка" и за удостояване с висше офицерско звание "бригаден генерал". И това разместване е насрочено за 15 август 2019 година.