В рамките на един месец от 1 ноември до края на месеца гражданите ще могат да гласуват в интернет за всички проекти, които бъдат предложени за изпълнение в София.

Това заяви кметът Йорданка Фандъкова, която представи нова програма на Общината за реализация на проекти, предложени от граждани и организации, цитирана от bTV.

"На база на това гласуване и на бюджета, ще включим тези от тях, които бъдат избрани от гражданите, за реализация през 2021 г.", допълни тя и уточни, че бюджетът на програмата е 1,5 млн. лева.

Фандъкова припомни, че през годините са били разработени седем подобни програми за финансиране на външни проекти на обща стойност около 4 млн. лв.: програма "Култура" с бюджет от 1,5 млн. лв., програма "Европа" с бюджет 450 000 лв., "Младежки дейности и спорт" с бюджет 640 000 лв., Програмата за финансиране на детско-юношески спорт за 900 000 лв. програма "Зелена София" за 250 000 лв., "Социални иновации" - 100 000 лв.

"Това са модели, които ние създадохме и които се приемат от нашите колеги от другите европейски столици като интересни и иновативни така, както ние проучваме техните идеи", допълни кметът.