Никаквата разлика между основните политически сили засилва говоренето за възможната фалшификация на парламентарните избори през пролетта.

Това заяви пред БНР социологът Кольо Колев.

По думите му има огромно насъбрано напрежение срещу управляващите и чисто психологически едва ли хората ще приемат евентуална победа на ГЕРБ.

"До голяма степен всички парламентарно представени политически формации са в ролята на "разбитите авари". Има огромна ерозия в доверието към политическия елит. Това предизвиква търсенето на алтернативи. Това обяснява доста доброто към момента представяне на партията на Слави Трифонов и шансовете на малките политически формации. Единствено ДПС се намира в относително добро политическо здраве", поясни Колев.

Кольо Колев се съмнява, че пръснатата опозиция може да вземе изпуснатата от ГЕРБ власт

Кольо Колев се съмнява, че пръснатата опозиция може да вземе изпуснатата от ГЕРБ власт

Според него след 4 април ще настъпи промяна за ГЕРБ

Според него трудноосъществимо изглежда правенето на стабилна коалиция.

Не трябва и да се изключва възможността едно нестабилно правителство на базата на здравия разум да намери пътя за своето съществуване вън от политическите противопоставяния, допълни Колев.

Социологът е на мнение, че справянето с епидемичната обстановка ще бъде сред основните аргументи при гласуването на хората.

"Скоро ще стане ясно, че широко рекламираната ваксинация е вятър и мъгла. Тя не е подсигурена организационно, а и с ваксини. Още в средата на март това ще блесне ярко", предупреди социалогът. 

Изборите за 45-то Народно събрание на 4 април

Изборите за 45-то Народно събрание на 4 април

Въпросите обаче все още са повече от отговорите, подчерта държавният глава и даде седмица повече