Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие първия семинар-дискусия на тема "Превенция на корупцията и представяне на добри практики на антикорупционното поведение на централно, регионално и местно ниво".

По време на семинара ще бъде отчетена контролната дейност на инспекторите от дирекция "Инспекторат за държавната администрация" по спазване на законодателството за държавния служител за периода 1 април - 30 юни 2006 г., съобщиха от министерството на държавната администрация.

С двудневния семинар стартира изпълнението на проекта "Противодействие на корупцията в държавната администрация чрез обучение на служителите в нея" на министерството.

Основната цел на проекта е гарантирането на прозрачност и отчетност в дейността на държавната администрация чрез засилен контрол на административните дейности, предотвратяване на корупционните практики и ограничаване на корупционния риск.

Участие в дискусиите ще вземат представители на централната администрация, народни представители, областни управители, председателите на обществените съвети за противодействие на корупцията, кметове на общини, неправителствени организации, бизнесът и медиите, допълват от ведомството.