Служебният премиер Стефан Янев няма да поиска оставката на енергийния министър Андрей Живков. Коментарът си той направи в отговор на въпрос и във връзка с поисканата оставка на Андрей Живков от Мая Манолова.

Всеки може да иска оставката на всеки един министър, включително и моята. В МС аз съм човекът, който може да иска оставки, обясни Янев и посочи, че в случая нито е искал оставката на Живков, нито смята да я поиска, защото министърът се справял.

Стефан Янев призова да се спре с темата за оставките, защото оставките не решават нищо. Търсят се прагматични решения, а не оставки и развяване на лозунги, които няма да доведат до нищо, каза още служебният премиер.

С втора актуализация Янев предлага да компенсира бизнеса за цената на тока

С втора актуализация Янев предлага да компенсира бизнеса за цената на тока

Настоя да започне експертен разговор за проекта на АЕЦ "Белене"

Служебният енергиен министър Андрей Живков също взе думата и заяви, че не вижда логика да се иска неговата оставка, макар и за него да направи не е проблем.

По думите му цените на тока в България са най-ниски от средата на месец август до този момент. Постигането на най-ниските цени в Европа след Полша са в резултат на оптималното включване на мощностите в електроенергийната система, уточни Живков.

Индустрията предупреждава, че не издържа на цени от 335,51 лв./MWh

Индустрията предупреждава, че не издържа на цени от 335,51 лв./MWh

Един месец и отново нищо не е направено