Аудиозаписите, чатовете, снимките, които бяха изнесени в общественото пространство, не бива да се поставят под общ знаменател. Между материалите има разлика, заяви политологът доц. Стойчо Стойчев заяви пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Едните са компромати с недоказан произход и аудио идентичност. Другите са веществени доказателства, изнесени от прокуратурата. Правят се внушения. Трябва да има отговор на ниво експерти, които да кажат някой осъществява ли оперативно-издирвателна дейност срещу нашия премиер. След като той е обект на това, значи всеки един от нас може да бъде жертва на подобно нещо." - подчерта политологът в предаването "Денят ON AIR".

Той коментира и снимките от спалнята на премиера, които стигнаха и до чуждестранните медии.

"Това със сигурност играе негативна роля. Най-малко, защото подобно нещо се е случило в държава-членка на ЕС", отбеляза доц. Стойчев.

Той смята, че целта на компроматите е премиерът да бъде дискредитиран.

"Няма място за чудене. Целта е да се ерозира постепенно подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ и да се получи преобръщане на властта в България", обясни политологът.

Според Стойчо Стойчев много ясно си личи, че записът на Борисов, изтекъл преди по-малко от месец, е монтиран.

"Има натрапчива музика, тя е сложена за да се прикрият напасванията на отделни пасажи. Това е манипулативно поднасяне. А ако са автентични, те не съдържат данни за престъпление, те съдържат данни за човек, който използва вулгарен език... И аз го използвам в свободното ми време такъв език. Скандалът със записа за Мишо Бирата беше много по-остър и значим. Противниците на премиера са способни само на това", смята той.

Политологът изтъкна, че президентът Румен Радев "губи моралната почва, върху която гради своите критични позиции".

"Президентът от началото на своя мандат използва реторика, която се основава на проста логика. Прокуратурата показа, че неговата администрация, включително и той, са замесени в същия тип неща, в които обвиняват властта. Голямата нервност, с която реагира той и институцията му показват, че се чувства притиснат. В момента се обезценява позицията на президента, твърде на дребно започна да се заяжда за всяка подхвърлена атака", допълни политологът.

Нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова, нито Румен Радев предлагат нещо смислено, според Стойчо Стойчев.

Радев: Няма нищо секретно в чата ми с Бобоков, често съм помагал на български фирми
Обновена

Радев: Няма нищо секретно в чата ми с Бобоков, често съм помагал на български фирми

Режисирал се поредният медиен скандал около президентството