"Има престъпност по нашите ромски махали - знаем, че има деца, които раждат деца. Обаче защо тези родители не са подведени под отговорност, питам прокуратурата.
Ние по места имаме така наречените тартори - те са иззели функциите на съд, прокурор и полиция. Всеки квартал има тартори.".
Това призна пред bTV Петко Асенов - главен комисар на ромите в България от Световната ромска организация.

По думите му Световната ромска организация направила програма с много добри специалисти, която е предложена на вицепремиера Красимир Каракачанов, за да създадат една обща програма.

"Концепцията на Каракачанов ще запали огъня в държавата, защото това което е написано нарушава всички закони", каза Асенов.

По-късно стана ясно, че в Сливен представители на ромите започват подписка срещу концепцията на Красимир Каракачанов. Имали готовност да излязат и на национален протест.

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

Спиране на помощите, спешен опис на гетата и доброволни отряди в концепцията на Каракачанов за циганите

"Интеграцията на ромите" - милиони левове на вятъра според вицепремиера

Кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов акцентира и върху проблема с изборния туризъм - на един адрес се регистрират над 400 души.

"Ние не искаме да има малцинства, искаме една общност в България, която да спазва правила. Разни барони съсипват живота на хората, вземат им личните карти, изнудват ги", посочи Ивайло Симеонов, който е избран с подкрепата на ВМРО.

По думите му проблемът е в така наречения двоен стандарт. Проблемът не е в това, че ромите имат права, а в това че не изпълняват своите задължения.

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Каракачанов е непримирим към двойния стандарт между българи и роми

Не може някой да влезе в двор с прътове и нищо да не се прави

Петко Асенов заяви, че всички роми от Елин Пелин са гласували по нареждане на местните тартори Ивайло Симеонов да стане кмет на града, а Симеонов отрече. Според кмета на Елин Пелин, ромският комисар Асенов иска малцинството да остане си малцинство.

Петко Асенов се съгласи, че трябва да се спрат социалните помощи на ромите, но за сметка на това държавата трябва да им осигури работа. По думите му инвеститори от Индия са готови да дойдат в България и да инвестират за откриването на работни места.

Каракачанов се зарича да сложи край на арогантната беззаконност

Каракачанов се зарича да сложи край на арогантната беззаконност

По повод акцията на полицията в "Столипиново"

В дискусията се намеси и министърът на околната среда и водите Нено Димов, който също е избран с гласовете на ВМРО, предложените мерки за ромите в Концепцията са точно обратното на фашизъм.

"Либералният подход се проваля както в България, така и в Европа. Всъщност интеграцията не означава да оформяш гета, в които да живеят хора без перспектива от една страна, а от друга страна да лежат на гърба на работещите. Интеграцията е да създадеш възможност за образование, за реализация и възможност да си част от обществото, за да си полезен", отбеляза още Нено Димов.

И ромски организации притеснени от "обучения" по махалите

И ромски организации притеснени от "обучения" по махалите

Предлагат ромски комисари по места да работят с полицията