Скептичен съм, че следващият парламент ще може да направи стъпки за реформа в съдебната система. Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По негови думи през последните месеци ся били изгорени много мостове.

Според него е добре този парламент да заложи жалони за такава реформа, от които следващият да не може да се отклони.

Биков подчерта, че най-радикалната стъпка е следващото Народно събрание да бъде Велико Народно събрание и то да има задължението да извърши конституционна реформа. Предлагаме реформа, но не получаваме подкрепа от тези, които ни критикуват, отбеляза депутатът.

Брюксел не е строгият класен, уверява Андрей Новаков

Брюксел не е строгият класен, уверява Андрей Новаков

Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС

Той уточни, че не се водят преговори за нови самолети, а за кораби и подчерта, че нищо не е договорено.

Относно темата за медийната свобода Биков заяви, че трябва да се дефинира какво означава свободна медия. По негови думи политическият елит няма големи възможности да се намеси и да освободи несвободните медии.

Според него огромният проблем на медиите е все по-свиващият се медиен пазар, като това по негови думи е проблем и на европейските и американските медии и никой в света не знаел как той да се реши.

Ден преди дебата за върховенството на закона в България, който ще се проведе в Европейския парламент, Биков заяви: "Политическа акция в рамките на ЕП и повод за това са действията на двама български евродепутати, които са решили да повдигнат авторитета си".

Резолюцията на ЕП за ситуацията у нас била ляв текст според Ковачев

Резолюцията на ЕП за ситуацията у нас била ляв текст според Ковачев

"Защо ни е резолюция, ако тя не се приема от българското общество?", пита Кючюк