равителството не успява да приложи мерки, там където трябва." Това заяви в ефира на БиТиВи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По думите на всички е ясно, че в България има проблем с инфлацията, но мерки срещу нея не са взети.

Според народния представител мерките на правителството няма да дадат ефекта, който се очаква, защото не трябва само да се спрат цените, а да се вдигнат и доходите.

Биков коментира и вчерашната среща на НСТС. По думите му не е била предложена нито една антиинфлационна мярка. След като нашата криза е свързана преди всичко с инфлацията,доколко тези мерки са антикризисни, след като те не адресират изобщо инфлацията", попита той.

Според Биков предложените от правителството мерки няма да решат никакви съществени въпроси. Той подчерта, че доста от мерките изискват огромен финансов ресурс и нямат да имат никакъв ефект отношение на отделния потребител.

Синдикатите за антикризисните мерки на кабинета: Само намерения

Синдикатите за антикризисните мерки на кабинета: Само намерения

Свалянето на ДДС на хляба на 0% също нямало да доведе до спад на цената

По думите му, за да бъдат въведени тези мерки, трябва да бъдат вкарани под някаква законова форма - нещо, което сегашното мнозинство и сегашното правителство почти не може да осъществи. Биков подчерта, че от близо половин година не е гласувано законодателство.

Депутатът от ГЕРБ коментира и посещението на премиера Кирил Петков във Ватикана. По думите му ние сме имали две делегации - парламентарна и правителствена, което е изключително нелепо. Той посочи, че посещението във Ватикана всяка година се организира по един и същи начин и в това отношение има традиция.

Биков подчерта, че по време на срещата с външния министър на Ватикана Кирил Петков е влязъл със своята съветничка, а министърът на външните работи Теодора Генчовска е останала отвън. Според Тома Биков в делегацията е трябвало да има и човек от президентството. Депутатът допълни, че в състава на делегацията имало само министри, които са симпатични на премиера.

Бизнес и синдикати скептични за антикризисните мерки на правителството

Бизнес и синдикати скептични за антикризисните мерки на правителството

Инфлацията е базисен проблем според бизнеса