След като вицепремиерът и просветен министър Кунева неофициално в лично качество заяви в кулоарите на парламента, че Томислав Дончев би бил чудесен за социален министър, управляващите се събраха да обсъдят именно Томислав Дончев да наследи социалното ведомство.

След среща между РБ, ПФ и ГЕРБ в лицето на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов стана ясно, че всички партии, подкрепящи кабинета застават зад Дончев. Решението ще е на премиера, категоричен бе обаче Цветанов.

Радан Кънев вижда Борисов и като министър на туризма

Радан Кънев вижда Борисов и като министър на туризма

Човек, продал ГЕРБ за дясна партия на запад, може да продаде "Слънчев бряг" за семеен курорт

Стана ясно, че лично премиерът делегирал правомощия на Цветанов да проведе тези разговори с коалиционните партньори.

Реформаторът Найден Зеленогорски обаче беше лаконичен и дори пред медиите каза, че не е обсъждано име за социален министър. По-късно пред медиите подчерта, че очаквал премиерът да му каже кой ще поеме МТСП.

Иначе Цветан Цветанов е доволен от получената подкрепа за вицепремиера. Оставало Томислав Дончев да се съгласи.

Партньорите обсъждали и как ще се действа от тук нататък с Изборния кодекс. Разговорите продължавали. ПФ настояват да се отхвърли президентското вето и да се внесат нужните законодателни промени.

Очаква се окончателното решение в близките дни, убедени са партньорите в управлението. Отива се към някаква позиция, обясни Валери Симеонов.

Дончев не е експерт за социален министър, отказа подкрепа ДПС

Дончев не е експерт за социален министър, отказа подкрепа ДПС

Няма персонална промяна, която да реши проблемите на това управление, смята Адемов

Освен от ДПС негативно за номинацията на Томислав Дончев за социален министър се изказаха и от БСП.

Ако Дончев поеме овакантения от Калфин пост, ще се затвърди тактиката на премиера да товари „свободните” си вицепремиери с ресорни министерства. Така се случи с Румяна Бъчварова, която пое МВР, и Меглена Кунева, която влезе в кабинета на просветния министър.