Върви се към край на управляващата коалиция, очакват се още оставки. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред журналисти преди дискусия на тема "Демографията няма цена" в "София тех парк". Той е категоричен, че правителството и четворната коалиция на Кирил Петков приключват.

В няколко точки Йорданов критикува работата на правителството: заобикалят се национални интереси по въпроса с Република Северна Македония, "некадърно управление по отношение на финансите".

"Никой не чу предупрежденията ни, четири месеца казвахме, че има проблем", посочи още той.

Тошко Йорданов критикува и вицепремиера Асен Василев: "Няма да подкрепим амбицията на Василев да изхарчи още една торба пари". 

ГЕРБ посъветваха Петков да иска вот на доверие

ГЕРБ посъветваха Петков да иска вот на доверие

Въпреки че смятат, че така или иначе предстоят два такива другата седмица

В защита на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, депутатът от ИТН коментира, че върху него се прехвърля вина, а решенията са на парламента.

Дали депутати от ИТН ще напуснат ПГ, за да подкрепят парламентарната дейност на коалицията - Йорданов каза, че не е чувал. Но в заключение обяви отново: "Това правителство приключва, тази коалиция приключва, не съм врачка да кажа какво ще се случи напред".

Всички ще подадат оставки, някои ситуацията ги завари в чужбина, каза Йорданов. 

Карадайъ призова за оставка на целия кабинет, не само на отделни министри

Карадайъ призова за оставка на целия кабинет, не само на отделни министри

ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

Министърът на иновациите Даниел Лорер от квотата на ПП също коментира скандала между ИТН и коалицията, като: "или искат да се управлява с тях, или да се прави шоу". Има риск да не се усвоят 13 млрд. лв., ако ИТН постъпят безотговорно, добави той.

Лорер съобщи, че знае за депозирана оставка на един министър от квотата на ИТН - за министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Гроздан Караджов е депозиралият оставката си

Гроздан Караджов е депозиралият оставката си

Обвиненията на ПП били трикове и селски вечеринки

Вървим стъпка по стъпка. Това заяви Тошко Йорданов пред медиите в парламента. Той отказа да коментира предстоящи събития около властта. Първата стъпка е ИТН да оттегли министрите си и да падне кабинета.