Непрекъснатите трусове в сектор "Отбрана" са опасни за националната сигурност, заяви бившият военен министър Николай Ненчев, съобщиха от неговата партия.

Служебното правителство, което има единствената задача да проведе честни избори, продължава с политически мотивирана чистка в сектор отбрана. Вземат се решения, които ще имат дълготрайни негативни последствия.

Радев да не подписва смяната на началника на отбраната, настоя ГЕРБ
Обновена

Радев да не подписва смяната на началника на отбраната, настоя ГЕРБ

Обвиниха служебното правителство в партизация заради рокадите в армията

Липса на всякакво държавническо поведение е именно служебното правителство да назначи нов началник на отбраната. След оставката на ген. Константин Попов правителството предложи, а президентът назначи вицеадмирал Емил Ефтимов за изпълняващ длъжността с мандат от една година. Това е един изключително подготвен български висш офицер с безспорен авторитет, работил в структурите на НАТО, акцентира Ненчев.

Правителството предлага нов началник на отбраната

Правителството предлага нов началник на отбраната

Вероятно ще е генерал Андрей Боцев

Безотговорно е в толкова кратък срок 3 пъти да се сменя най-висшия професионален военен, твърди бившият военен министър. В случая това би било много лош знак за партньорите от Алианса.

Червената метла на служебното правителство вреди на националната сигурност, заяви Ненчев.

За първи път от 15 години консолидираният бюджет на ТЕРЕМ е на печалба от над 4 млн. лева, а в дъщерните дружества - над 20 млн. лв. За награда екипът, постигнал тези резултати заедно с изпълнителния директор са освободени от служебния министър на отбраната, коментира бившият военен министър.

Явно наградата за постигнатите добри резултати е уволнението или може би едно печелившо дружество предизвиква апетита на определени политически сили, коментира министърът, в чийто мандат бе назначена дама с интересно минало като директор на дружеството "Снабдяване и търговия".

Припомняме, именно Росица Русева е разрешила достъп на частна охранителна фирма до сървърите и личните кодове за достъп до софтуерната програмата на дружеството. Този информационен регистър следи цялата търговия на военното предприятие.

Предадоха на съд военния министър Николай Ненчев

Предадоха на съд военния министър Николай Ненчев

Заради ремонта на МиГ-овете

В изявлението си Ненчев заяви, че ръководството на "Интендантско обслужване" ЕАД претърпя няколко промени в последните седмици. През 2014 г. дружеството беше заварено в тежко финансово състояние. В резултат на лошото управление имаше задължения над 3 млн. лева и загуба над 600 хил. лв.

Хората бяха на улицата изплашени за своето бъдеще и без перспектива. Предприехме действия за стабилизиране на дружеството и осигуряване на сигурна работа до края на 2018 г. по линия на вътрешното възлагане ("in house"), заяви бившият министър.

Тръгна делото срещу Николай Ненчев

Тръгна делото срещу Николай Ненчев

Предизборната кампания няма да попречи на Ненчев да се явява в съда

Две години по-късно загубата от над 600 хил. лева е намалена на малко над 100 хиляди лева, осигурена е работата на шивачките и заплатите се изплащат редовно, а общото финансово състояние е значително подобрено, заяви Николай Ненчев.

Няма вечно абонирани за властта, натърти Радев

Няма вечно абонирани за властта, натърти Радев

Да обединим усилията си всички като общество, за да работим за българското

Подготвя се и отстраняването на директора на Военномедицинска академия - ген. Николай Петров - човекът, изчистил Авгиевите обори на генерал Стоян Тонев и Кадурина, завършва изявлението на Ненчев.