Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил писмо с искане да се свика нарочно заседание на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства във връзка с изявленията на шефа на Бюрото за контрол Бойко Рашков.  Става въпрос за изявленията му за тежки нарушения при прилагането и използването на СРС, допуснати от органите на прокуратурата и ДАНС.

Главният прокурор Цацаров предлага съответната парламентарна комисия да е открита за медиите. Цацаров предлага като възможност и заседанието да бъде съвместно между парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност и СРС-та и вътрешната парламентарна комисия.

Службите лъжат Бюрото за контрол дали подслушват незаконно

Службите лъжат Бюрото за контрол дали подслушват незаконно

Бойко Рашков се оплака, че не получавал съдействие от главна прокуратура

Писмото на главния прокурор е адресирано до г-н Димитър Лазаров, председател на парламентарната комисия за СРС-та, и до Цветан Цветанов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Главният прокурор предлага на заседанието да бъде поканен целият състав на НБКСРС, а не само председателя, тъй като Бюрото е колективен орган, както и председателите на ДАНС и ДАТО.

Припомняме, тази сутрин шефът на Бюрото по контрол Бойко Рашков отправи тежки обвинения към прокуратурата в ефира на Нова телевизия, включително и за теч на информация към медии. По думите на Рашков проблем е и че самата прокуратурата възпрепятства работата на Бюрото за контрол, което не може да си изпълнява задълженията. 
Обвинения Бойко Рашков отправи директно към главния прокурор Сотир Цацаров.

Това би било третото изслушване на Бойко Рашков в Народното събрание, след като миналата седмица той се изказа пред депутатите в пленарна зала. 

Цацаров опроверга апокалиптичната картина на масово подслушване

Цацаров опроверга апокалиптичната картина на масово подслушване

Не се подслушват журналисти, няма масово подслушване на политици, магистрати

Първото му изслушване пред депутатите бе пред комисията за контрол върху спецслужбите, което стана повод социалистите да поискат Рашков да представи доклада на Бюрото за прилагането на СРС в пленарна зала, където се разгоряха горещи спорове.