Основна цел на Бойко Борисов е личното му оцеляване. Продължаваме промяната трябва да направят своя извод за политическото решение, което трябва да вземат и дали няма да се направи предателство спрямо избирателите им.

Това заяви в ефира на БНР бившият член на ГЕРБ и настоящ лидер на Републиканци за България Цветан Цветанов.

Според него политическата ситуация в страната е тъжна за българските граждани, които трябва да се запознават ежедневно със скандалите.

Той бе категоричен, че моделът "Борисов" трябва да бъде разрушен. По думите му този модел няма нищо общо с истинските симпатизанти и членове на ГЕРБ, които са били в началото на създаването на партията.

Цветан Цветанов коментира и разследването "Барселонагейт". Той изрази предположение, че парламента ще замете случая под килима.

Когато си невинен, бъди истински и си подай имунитета, нека прокуратурата извърши съответното разследване, ако има основателна данни и доказателства за повдигане на наказателна отговорност, съдът ще прецени дали всичко това е истина, или не. В момента се създава коалиция за спасяване на имунитети, каза още той.

Припомняме, че прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов във връзка с разследването по 'Барселонагейт". Лидерът на ГЕРБ категорично отказа да даде доброволно имунитета си и заяви, че това се прави в опит да няма редовно правителство. Борисов бе извикан на разпит по случая в прокуратурата. Симпатизанти на ГЕРБ се събраха в подкрепа на бившия премиер по време на разпита му.

Европарламентът пита българската прокуратура за "Барселонагейт"

Европарламентът пита българската прокуратура за "Барселонагейт"

Казусът е във фокуса на вниманието на евродепутатите от септември 2020 г.