200 милиона лева струва оградата по границата с Турция. Оградата е готова - общо 234 километра. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

ДАНС проверява оградата на българо-турската граница

ДАНС проверява оградата на българо-турската граница

Проверяват за корупция лица, заемащи висши държавни длъжности

Цветанов уточни, че 33 километра от оградата били изградени при кабинета "Орешарски". В отговор на обвиненията на левицата, че оградата на е ефективна, Цветанов заяви, че за 103 млн. евро има сключени договори от договорените допълнително 160 млн. евро средства европейско финансиране.

"Водим разговори при стартирани процедури да ни бъде удължен срока за усвояване, защото ЕК вижда какви усилия сме положили", настоя Цветанов.

Червените заплашват да сезират прокуратурата за оградата с Турция

Червените заплашват да сезират прокуратурата за оградата с Турция

Йончева има съмнения за търговия с национална сигурност

Припомняме, на 2 юни, петък, червеният депутат Елена Йончева посочи, че има корупционна схема със строителството на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница.

Ставало въпрос за 21 км от участъка на оградата по българо-турската граница в Хасковска област, от река Тунджа до река Марица. В този район оградата е едноредова, а в проекта е било предвидено изготвянето на двуредова ограда.

Йончева изрази съмнения за тежка корупционна схема, както и за търговия с националната сигурност. В отговор вътрешният министър Валентин Радев посочи, че ще отиде на инспекция по границата. По-късно Йончева показа и  доклад, според който техническите средства за наблюдение в пограничните райони от КПП "Капитан Андреево" до КПП "Лесово" не работели заради изтекъл договор за поддръжка.

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Спирането на радио България засяга националната ни сигурност, категорична е тя

В отговор на нападките на Йончева вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов подаде сигнал в прокуратурата срещу нея. Оказа се, че Симеонов лично бил предложил ограната да е едноредова, а не двуредова, за да се спрели "пълчищата" от мигранти.

Симеонов иска да се гордеем с Великата българска стена (ограда)

Симеонов иска да се гордеем с Великата българска стена (ограда)

Депутатът осигурява хеликоптер за депутати и журналисти, които да видят оградата

Цветанов се обяви за възобновяване на проекта за извеждане на столичния КАТ от центъра в терен на Жандармерията. По думите му въпросният проект е трябвало да бъде реализиран още през 2012 г. Цветанов уточни, че така освен подобряване на административните услуги, ще бъде облекчено МВР. "Това е голяма тежест за министерството, има много реституционни проблеми, свързани с терена", обясни Цветанов и настоя със съвместни усилия да бъде изведен КАТ от центъра на София в терен, определен за целта, прилежащ на Жандармерията.

"Смятам, че по този начин ще можем да изтеглим и КАТ София-област, който се намира на Слатина. По този начин ще създадем едно много по-добро място за регистрация и за услуги", обясни Цветанов.

Припомняме вчера под ръководството на министър-председателя Бойко Борисов се състоя среща в МВР за административната реформа в КАТ. Бяха обсъдени краткосрочни и дългосрочни мерки с фокус облекчаване административната тежест на гражданите.

Относно предстоящото гласуване на промените в изборното законодателство и отношенията в коалицията ГЕРБ - ОП, Цветанов бе категоричен, че тази тема е била дискутирана и няма да бъде препъни камък в коалиционните им отношения. "Това е тема, при която може би ще имаме различно гласуване в пленарна зала. Ние ще се съобразим с тези 2,5 млн. български граждани", заяви Цветанов.

Румен Радев публикува стенограмата за КТБ
Обновена

Румен Радев публикува стенограмата за КТБ

Това ще е тест дали заслужаваме прозрачност, ядоса се Радев

Относно разсекретяването на стенограмата за КТБ, Цветанов заяви, че президентът Плевнелиев е имал принципна позиция. "Един Консултативен съвет е мястото, където тайните на държавата трябва да бъдат споделяни и да може всички да се обединяват за взимането на дадено решение, което да бъде добро за държавата. Когато имаме подобно разсекретяване на стенограмата, това означава, че всяка следваща може да бъде разсекретена".

Борисов само с медиите в КСНС

Борисов само с медиите в КСНС

Премиерът сравнява цената на вертолета с Коледните надбавки на пенсионерите

Относно казаното от Нинова по отношение на Борисов, че той се държи по един начин на КСНС и по друг пред обществото, Цветанов заяви, че може да каже същото за нея. "Декларацията, която прочете президентът в присъствието на всички представители на парламентарни групи в българския парламент след КСНС с премиера... чухме какво каза президентът. В един момент излизаш отвън и казваш съвсем различно. Защо ни трябва тази интрига, защо ни трябва това напрежение, защото те нямат никакво решение за проблемите, които стоят за решаване пред страната", коментира Цветан Цветанов поведението на лидера на БСП.