Прекалено рано е да определяме победителя в тези избори. Това бе първият коментар на социалиста Георги Свиленски след първите резултати, които поставят червените на втора позиция.
Процентите на двете политически партии са близки, подчерта той. Желанието за промяна е победило страха, по мнението му. Това ни дава куража да продължим напред, отчете Всиленски.

БСП постига повишение на резултата си от президентския вт. Удвоява също така резултата от 2014, по думите му. Нека да изчакаме още няколко часа, смятам, че ще бъдем победители на тези избори, оптимист е социалистът.

БСП показа ръст на тези избори, коментира още той.Освен това връщала доверието към червената идея. Свиленски увери, че дори и втори, социалистите щели да вземат мандат и да опитат да съставят кабинет, ако първата партия не успее. Коалиционен партньор може да е всяка партия, която прегърне приоритетите им.

Кирил Добрев пък на свой ред заяви, че партията винаги е  за победа. Добрев не признава загуба за момента. Резултатът е такъв, че никоя партия не може да се радва, смята социалистът. Изключително труден парламент, песимист е Кирил Добрев. Той вижда раздробен парламент и разединено общество. За десет месеца БСП удвои резултатите си, доволен е социалистът.