Политическият съвет на Реформаторския блок подава оставка, съобщават от формацията. Решението е взето по време на заседание на Политическия съвет и е във връзка с резултатите от предсрочните парламентарни избори.

Припомняме, че коалицията Реформаторски блок - Глас народен остава извън парламента. Тя е на шесто място при резултати на 100 % от протоколите на Секционните избирателни комисии (СИК) в Регионалните избирателни комисии (РИК). Реформаторите са подкрепени от 3.06%. С този резултат те не преминават 4-процентната бариера за Народно събрание.

Това е втората оставка в рамките на днешния ден заради изборните резултати. По-рано лидерът на ДСБ и основател на Нова република Радан Кънев подаде оставка след резултата на формацията на предсрочния вот.

С 5,45% ГЕРБ би БСП на предсрочния вот

С 5,45% ГЕРБ би БСП на предсрочния вот

В 44-то НС влизат още Обединени патриоти, ДПС и "Воля"

В сряда Реформаторският блок свиква Националния координационен съвет. На него ще бъде разгледана оставката и ще бъде направен анализ на изборните резултати.

Същевременно коалицията изказва благодарност към всички десни избиратели, които са участвали в изборите и най-вече на онези, които са ги подкрепили.