Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов определи като категорична и абсолютна лъжа, че външният министър Теодора Генчовска ще подаде оставка. Пред журналисти в парламента, Балабанов заяви, че Генчовска ще дойде на парламентарния контрол в петък и отново ще изрази позицията ни за присъединяването на Република Северна Македония в ЕС.

"Министър Генчовска си е на мястото и въобще не се обсъжда такъв вариант", подчерта депутатът.

Балабанов недоумява още защо "Продължаваме промяната" и ДБ са гласували "въздържали се" по предложението дали дипломат номер едно да отговаря на въпросите на депутатите. Каква е истината щяла да стане ясно още утре.

Във връзка със спасяването на моряците ни от кораба "Царевна" в Мариупол, Балабанов добави, че тече операция българските моряци да бъдат прибрани и изведени по най-бързия начин.

По-рано днес изказване по темата за спасяването на българските моряци направи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той благодани на ДНР за тяхното спасяване, а не на Министерски съвет и МВнР. Той критикува МВнР, че прави инструктаж на близките на моряците ,за да бъде представена информацията за тяхното освобождаване по "един превратен начин".

НС извика Теодора Генчовска в петък да отговаря за РСМ

НС извика Теодора Генчовска в петък да отговаря за РСМ

Искането идва след изказване на германския външен министър