Всяко обругаване на министър-председателя създава лош имидж на българската държава пред нейните партньори. Това заяви пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България", лидер на ДСБ.

Той се обърна към Бойко Борисов с въпрос защо премиерът не е поискал международно независимо разследване, което да установи дали разпространените записи и снимки са действителни и прокуратурата да потърси кой злепоставя българската държава.

Според него трябва да се направят паралелни разследвания на казусите.

Ако това нещо се потулва през гръмки фрази на пресконференция, може да бъде разработена версията дали Борисов няма интерес от такъв тип скандали, които да го изкарват жертва, отбеляза ген. Атанасов.

Борисов с усмивка възприема монтажите по свой адрес

Борисов с усмивка възприема монтажите по свой адрес

"Забавляваме се"

По негови думи Това поведението на премиера е абсолютно несериозно.

"Да излиза министър-председателят на пресконференция с цялото си правителство, с всичките си депутати, и да отправя такива обвинения... Целият този фон отстранява от публичността една камара корупционни скандали", коментира той вчерашния брифинг на ГЕРБ.

Той заяви, че е започнала компроматната война преди парламентарните избори. Според него Борисов иска до контролира тази игра и затова се опитва да играе ролята на жертва.

"Прекроиха две изключително важни служби в МВР, за да създадат алтернативно УБО, защото Борисов се притеснява, че от НСО изтича информация към президента за неговия личен живот... Откъде накъде данъкоплатците ще плащаме толкова пари - 40 млн. лева на година ни струва НСО, сега още 40 млн. за прищевките на Борисов", негодува ген. Атанасов.

По негови думи обезличаването на важни функции в МВР, каквито има Специалният отряд за борба с тероризма или Жандармерията, е злоупотреба със законодателна власт. Това според него било и доказателство, че "Борисов си прави в българския парламент, каквото си иска".

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов: Видяха, че с избори не могат да ме бият, и започнаха компромати по учебника на КГБ

Борисов вече ще спи с пистолет: Целта е да ме смачкат психически, а след това ще ни посегнат и физически