"От 169 организации във варненската организация на БСП - най-много номинации за председател е получила Корнелия Нинова, повече от 50 процента. Не мога да не се съобразя с виждането на организацията."

Това заяви Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред Нова телевизия.

Гуцанов ще иска оставката на Нинова заради загубата на Варна

Гуцанов ще иска оставката на Нинова заради загубата на Варна

Дали наистина искаме да победим ГЕРБ или има други договорки, пита варненецът

Той уточни, че няма да се кандидатира за председател на БСП и че е бил преизбиран с 95% от вота на делегатите за председател на БСП-Варна, което по думите му е ясен знак за това какво иска варненската организация.

"В последните месеци зам.-председателят на БСП говореше, че БСП прилича на куц кон. След като ти си отговарял в продължение на 4 години за организацията - как правиш тази констатация. Вместо да се кандидатираш за председател, би трябвало да си подадеш оставката. Явно Кирил Добрев има друг прочит", коментира още Гуцанов.

Той е на мнение, че след конгреса ще бъдат напълно обединени. Гуцанов изрази надежда, че БСП ще спечели парламентарните избори през 2021.

Той допълни, че общинският съвет във Варна не се събирал 6 месеца. По думите му Варна е един от най-засегнатите градове от кризата. 

Гуцанов заяви, че 7,9 милиарда са приходите на града - 4,3 пряко са туризъм, строителство, ресторанъорство, хотелиерство.

Нинова обвини Гуцанов, че фалшифицирал членската маса във Варна

Нинова обвини Гуцанов, че фалшифицирал членската маса във Варна

Имало 54 жалби срещу него...

Припомняме, че през юли миналата година Нинова обвини Гуцанов, че фалшифицирал членската маса във Варна. 

Тогава БСП-Варна свали доверието си от Борислав Гуцанов

През ноември пък Гуцанов заяви, че ще иска оставката на Нинова заради загубата на местните избори във Варна.