Парламентарната група на "Възраждане" се обяви против забраната за износ на вторични петролни продукти от българската държава, наложена от служебния кабинет. В декларация от трибуната на парламента, прочетена от депутата Искра Михайлова, бе обявено, че това решение е "в пълна противоположност с икономическите интереси на България и представлява престъпно действие с цел безукорна лоялност".

ПГ на "Възраждане" смята, че с решението страната ще бъде въвлечена във военния конфликт в Украйна. Депутатите на Костадин Костадинов са категорични, че произведените горива у нас са с български произход и не подлежат на санкции и смятат, че това е "фарс и комсомолска сервилност". За "Възраждане" последствията ще са дефицит върху пазар и износа на страната ни, негативни последствия за бюджета, увеличение на цените. В декларацията се посочва и искането в Плана за развитие за спиране на въглищните мощности.

Бюджетна комисия не прие забраната за износ на руски нефтопродукти

Бюджетна комисия не прие забраната за износ на руски нефтопродукти

Текстовете ще се доработват между първо и второ четене

Искра Михайлова прочете още и искане за излизане на страната от ЕС до 2023 г., "за да гарантираме собственото си оцеляване".

В тази връзка ПГ на "Възраждане" внася днес искане за спешно свикване от президента на КСНС с оглед на неадекватните решения в енергийния сектор.

Членството на България в ЕС повече ползи или вреди носи, питат от партията. На брифинг в НС лидерът на партията Костадин Костадинов отчете, че никой не е изненадан, че няма да влезем в Шенген. Оградата можела да бъде премината от всекиго.

Еленко Божков: Ангажиментът за въглищните централи не е догледан

Еленко Божков: Ангажиментът за въглищните централи не е догледан

Настоява за изграждане на алтернативни възможности в района на Мини "Марица-изток"

Австрия и Нидерландия разобличили лицемерието на институцията ЕС, по думите му, и затова той благодари на тези две държави. В същото време искали обаче да влезем в Еврозоната. България за останалите държави членки не е е държава, а територия, буфер, изтъкна Костадинов. От този буфер трябвало, според него, да се изсмучат финансите ни.

Австрийското и нидерландско "не" показвало колко са прави "Възраждане" да са скептични относно ЕС.

Костадин Костадинов също критикува международното разследване за прострелян бежанец на нашата граница.

Членството ни в ЕС е унищожително за демографията ни, смята лидерът на "Възраждане". ЕС не иска силна България, ЕС не иска икономически силна България, убеден е той. Според него Нидерландия и Австрия за момента ни пазели от тежката съдба.

"Възраждане" цитират ЕК: Можем да изнасяме нефтопродукти от руски петрол

"Възраждане" цитират ЕК: Можем да изнасяме нефтопродукти от руски петрол

Евентуално спиране на рафинерията ще доведе до изключителен скок в цените на горивата

По няколкостотин души минават границата ни и затова Костадинов се притеснява да не станем след години малцинство в собствената си страна.

Българският интерес е да не влезем в Еврозоната. Българските управляващи не се държат като управляващи, а като управлявани, категоричен бе Костадинов.

"Възраждане" няма да подкрепи кабинет на Николай Габровски, стана ясно още от коментара му. Личностите не бива да бъдат на първо място, според него. По-важни са политиките. Независимо кой ще е кандидат за премиер на ГЕРБ, той щял да изпълнява политиките на партията на Бойко Борисов.