"Ако президентът даде третият мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент." Това написа в своя фейсбук профил лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

Поводът за това бе депозираната оставка на правителството, оглавявано от Кирил Петков. Костадинов поздрави държавния глава Румен Радев за бързата реакция. Президентът ще започне консултация с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент още днес.

"На президента ние ще кажем само две неща - ще го поздравим за бързината, като ще настояваме по същия бърз начин да действа и с връчването на мандатите, и ще му кажем, че ако даде третият мандат на нас, ще му го върнем обратно още в същия момент. Този парламент е тотално дискредитиран, изчерпан и фалирал, а България няма повече време за пилеене! Решението за изход от политическата криза е само едно - нови избори. Колкото по-скоро, толкова по-добре!", пише Костадинов.

Припомняме, че с 123:116 гласа опозицията от Възраждане, ГЕРБ, ДПС и ИТН успя да свали кабинета на Кирил Петков, след успешен вот на недоверие. Вотът на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради провал на правителството във финансовата политика.

Кирил Петков внесе оставката на правителството си

Кирил Петков внесе оставката на правителството си

Дотук се стигна след гласуван вот на недоверие