Отстраненият вече бивш управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов застана пред медиите в кулоарите на Партийния дом след тричасовите дебати по темата. "Оттеглянето на моята оставка е мой личен акт и е главно поради това, че условията, заради които подадох оставката не бяха спазени. Подписът под оставката е категорично мой и дадох оставката си в деловодството на Народното събрание", обясни Михайлов.

Най-странното за Михайлов е, че не са му дали думата в пленарна зала да говори. Никой не говори затова каква работа е свършена, какво предстои да се свърши в НЗОК, а всеки говори само за политики и прави само политики, каза Станимир Михайлов.

Запитан дали се чувства жертва на политическата сглобка, Михайлов заяви, че не се чувства жертва на политиците. Дойдох като експерт и си тръгвам като такъв, не съм член на нито една партия. Лошо е човек да се чувства жертва. Не се чувствам жертва, категоричен бе още веднъж бившият вече управител на НЗОК.

Той уточни, че по негово време, докато е бил управител на НЗОК били сключени Националните рамкови договори, били сключени анекси към тях, бил гласуван бюджет на НЗОК.

Припомняме, че миналата година Станимир Михайлов подаде оставка като управител на НЗОК след консенсус в тогавашната "сглобка" между партиите ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС.

3 ч. тука има - тука няма, но НС гласува оставката на шефа на НЗОК

3 ч. тука има - тука няма, но НС гласува оставката на шефа на НЗОК

Въпреки, че Станимир Михайлов я оттегли